Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chvilka Štěstí

Chvilka Štěstí

Poutníček Básně » o Lásce

Anotace: Některé okamžiky v nás ulpí navždy. Přestože už jsou dávno mrtvé.

Hrál klavír, měsíc hřál.
Byl den a byla noc.
A ty jsi v sobě řval
A prosil o pomoc
Sám Eden.
Hrál klavír, měsíc hořel,
Byla noc a byl den.
A ty bys málem zemřel,
Štěstím polapen,
Jak blázen.
Hrál klavír, měsíc tančil,
Zpíval ti přípitek,
Když pozpátku jsi vtančil
Loutkařce do nitek.
Ty sám.
Hrála a svítila ti
Jak luna v příboji,
Štěstím žít, umírati –
Dokázals‘ obojí
V tu chvíli.
Hrál klavír, měsíc hřál.
V pomalém valčíku,
Vyryls‘ podpatkem boty
Pečeť na víku
Rakve
Své malé chvilky štěstí.
Publikoval(a): Poutníček, 14.7.2013
Přečteno (367x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Sedmnáctka, Doradolanska, Jin&Jang, Formis, Retor

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 22:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti