Čas žní a Ty
Čas žní a Ty
Anotace: proč něco dodávat?
Když Markétka hodí srp do žita
podzimní vítr se nemůže dočkat
až se prožene za ženci strništi
a ty mě
když večer přicházím domů
zazvoním
slyšíš v zámku zaskřípat klíč
vstoupím a ještě mezi dveřmi
pohladíš mé strniště na tváři
tak něžně žensky
a zeptáš se
co cítíš
co přinese ten vítr z polí
do naší ložnice
po milování
před polibkem na dobrou noc
odpovím
když pohladím
tvé bříško zvedající se touhou
uvidíme za pár měsíců
jaký vzejde chleba
z těchto žní
a ty
s úsměvem jen řekneš
no teda...
Publikoval(a):
Tonyend, 11.7.2013