Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Domov

Domov

Adyy Básně » ?nezařazené?

Anotace: Domov bude vždy v našich srdcích.

Domov je místo,
kde se ničeho bát nemusíš,
kde se cítíš jisto,
domov prostě musíš mít.

I přes to vše
se malá dívka mámy ptá:
"Kde jest náš domov ?"
Odpověď už brzy pozná.

"Je přec blízko,"
odvětí máma,
"Moje rodná vízko,
moje suchá sláma,
můj rodný domove,
kde jen jsi ?
Jak daleko musím jít,
abych slyšela ty naše psy ?"

Domov je místo ,
kam se vrátit bude moct,
i když neví cestu kudy jít,
nežádá nikoho o pomoc.

Dívka svůj domov nenašla,
byl před ní vždy ukrýván,
a kamkoli šla,
v jejím srdci byl navždy uchován.
Publikoval(a): Adyy, 9.7.2013
Přečteno (54x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Leňulína, Retor, NikitaNikaT., děda včela, Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 17:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti