Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Borový les

Borový les

nanyba794 Básně » o Přírodě

Anotace: maminka před mnoha lety pomáhala synovi s domácím úkolem.

Borový les

Sluníčko jehličím prosvítá,
les mě krajkou z pavučin uvítá.
Diamanty i perly z rosy
zelená tráva hrdě nosí.

Borového lesa vůně,
leknín uprostřed tůně,
řeka vody modravé,
jahody červené, voňavé.
Mechové koberce i kapradí květ
nevyměnil bych za celý svět.

Zaječí stopy po lese.
Jelen své parohy sotva unese.
Rezavá veverka sbírá oříšky i semena ze šišky.

Koloušek, divočák, srneček.
Bedla, muchomůrka, hříbeček.
Ostružiny, maliny i konvalinky,
to borového lesa je kousek malinký.
Publikoval(a): nanyba794, 6.7.2013
Přečteno (451x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mochomůrka, Lugilla, Retor

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti