Brnění
Brnění
Kolik je na světě slavných měst
založených na kopcích
moc asi ne
znám určitě dvě
Koloseum
Tigrid a Eufrat
vlčice Rea
Romulus a Remus
papež a hned každý ví
všechny cesty na světě míří do Říma
Brno mé
věhlasnější je
jak světácky v uších zní
Los Brňos Rudi Kovanda
Franta Kocórek
spich pod hodinama na čáře
Riviéra bez moře
rola centrál Cejl Koliště
a bůh ví co ještě
když jedu šalinó
okolo šulína na Svoboďáku
stejně tak náš Žlutý kopec
to jinde nemajó
pod Blaníkem spí rytíři
co z toho že spí
na Žlutém kopci jsou odvážní bojovníci
s tvářemi jak z alabastru a rvou se s holýma rukama
se Smrtí o každý nový den jak o život
jak šťastni jsou
když jim krví zase zčervenají tváře
a rostou kadeře
u Svratky dozrály maliny i můj čas
valím s Cecilkou na prýgl
za kocórem
které si nechce jen tak
s láskou pohrávat
Publikoval(a):
Tonyend, 2.7.2013