Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

O vodě

O vodě

Jirka Chrastina Básně » o Přírodě

Anotace: Těžko říct...rozhodně to není o posledních povodních (u nás byly naposledy v roce 97)

kde žádný kostel nestál
nevedla žádná cesta
a nikdo z mrtvých nevstal
jen jedno srdce ze sta
vidí to,co já vidím
ty mraky na dně studny
už v dálce bijí bubny
už prší na kedlubny

v zahradě letní bouře
jak ve sklenici vody
vdechuji proudy kouře
(já vím,že mi to škodí)
a koukám jako blázen
blátem se plní bazén
a kolem samá louže
a mokrá tráva klouže

že vzduch zas ohřeje se
že člověk hodně snese
nedělní zvony líně
zvěstují na Cvilíně
děcka už byly v kině
a teď se chtějí koupat
držte se na hladině
až bude voda stoupat
Publikoval(a): Jirka Chrastina, 29.6.2013
Přečteno (442x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Efir, pytlicek1, Kytka62, NikitaNikaT., Doradolanska, Retor

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 06:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti