Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Žabí koncert

Žabí koncert

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak ... pro radost.

Na procházku jsem si zašel,
u rybníka místo našel,
rozhlížím se po okolí,
po lukách i do těch polí.

Pozoruji, žab je málo,
nebo se mi to jen zdálo?
Jejich koncert stojí za to,
mají v hrdle žabí zlato.

Statný žabák koncert má,
žabáková přizvukuje,
žabičky též poslouchají
co jim staří ještě tají.

Jejich koncert milostný je,
vzájemně je rozvášňuje.
Je to kouzlo přírody,
jak nový život se rodí.

Opustil jsem koncert tiše,
vzpomínaje, že i lidská říše,
stejné tóny vyluzuje,
i ona se tak obnovuje.
Publikoval(a): děda včela, 14.6.2013
Přečteno (435x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: PéHá, lénuška, Mochomůrka, gogol, Puris, Doradolanska, Retor, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti