Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kocourek (Sonet)

Kocourek (Sonet)

Blair Sandberg Básně » ostatní ...

Anotace: Pohled na ranní stav po alkoholovém a cigaretovém znásilnění.

V horkém slunce svitu ranním olepen potem svým,
páchnoucí kyslý odér vane uvnitř aury mé,
plynoucí z molekul dehtu jež nechal z cigár dým
na mém oděvu z tlamy krávy jest svědectvím noci neznámé.
Včera - přítel mezi dvěma prsty mysl zažehnul mi
a v rozhovoru s ním svůj rozum jsem si inscenoval.
Perly stoupaly v šumění po celý večer do hlavy,
kde okrásnily vše co jinak bych jen kritizoval.
Však co zdá se zprvu kouzelníkem - ďáblem pouhým jest,
jen podvodem, lež, utrpením, kde je to štěstí?
hledané je ztracené, radost na sobě samém lest,
proč dobrovolně lpět na tom a pak trpět bolestí?
Bez vzpomínek býti teď svou vlastní trapnou existencí
sám sobě hnusný tu přemýšlím nad doživotní abstinencí.
Publikoval(a): Blair Sandberg, 13.6.2013
Přečteno (73x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti