Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Příroda nás varuje

Příroda nás varuje

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak ... současné povodně...

Letošní rok zvláštní je,
příroda nás varuje,
probuďte se lidé Země,
nebo zničím vaše plémě.

Probuďte se, kdo máte moc,
příroda vás žádá o pomoc,
vaše škody už sama nezmůže
a hrozí, že může být hůře.

Všade nepořádek a smetí,
chemie, plasty, to je prokletí,
v ovzduší zas exhalace,
pro vše živé je to zrádce.

Země se více otepluje,
jiné klima nastupuje,
ledovce už nejsou původní,
je období sucha i povodní.

Moře z břehů vystupuje,
více země ukrajuje,
nám však tolik neuškodí,
ale řeky a potoky se zvodní.

Naše zemička v srdci Evropy stojí,
i zde se neúcta k přírodě rodí,
také se nám klima pozměňuje
a více povodní tak nastupuje.

Přírodu nelze jen rabovat
a stále více z ní brát.
Je nutné též jí něco vrátit
a její zákony poslouchat.

Potom nebudou peníze pranic platné,
když nebude vzduch a živobytí žádné,
budou problémy i nemoci,
pak nedokážeme si sami pomoci.

Příroda nás varuje a hrozí:
„neničte mne, nebuďte neznabozi,
chcete-li žíti na této Zemi dále,
chraňte mne všichni a neustále“.
Publikoval(a): děda včela, 7.6.2013
Přečteno (307x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: lénuška, ZENITZERO666, Castly-Roman Propper, gogol, modrá, Kytka62, Retor

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti