Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Úsvit

Úsvit

Přes těžké mříže se odklonil
jako by se péřová poušť rozpouštěla
a nenápadná ryba v ní
zasela své šupiny do horkých písčin.

„Co šeptá ti ticho?“ zeptal se
a já zmáčená mezi dvěma cípy nemyšlení
v odpověď jsem si rozpletla cop.

Poslední legát zemřel v záchvěvu slasti
jeho narudlé bělmo v úsvit se slévá
teď už nedočkavě vyhlížím až se znovu objeví
černá modrá bílomodrá…
Publikoval(a): Lugilla, 5.6.2013
Přečteno (304x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor, Mochomůrka, qala

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti