Krátké bouře
Krátké bouře
Krátké bouře
Západním směrem zas bouří,
zatímco já s klidem kouřím,
v budově magistrátu vidím muže,
kteří právě další tunel tvoří.
Byť bouře na chvíli ustala,
stále panuje tu nečas,
tak čekám na blanické a Václava,
tož volit nemusím - snad přijdou včas.
U soudu viděla jsem pobíhat ovci,
pomalu jím třešně, náhle mi zaskočí -
běžela doleva! Snad svedli ji zemanovci,
řidiče v modrém ochotně střídá kočí.
Jsem kverulant, jedna z mnoha jedinců,
již za spravedlnost hodlám se bít,
však očekávám odměnu v řádech tisíců,
zadarmo? Kapitalisticky nechám to být....
Publikoval(a):
Kateřina Svobodová, 29.5.2013