Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Až napíšeš knížku, chtěla bych ji číst

Až napíšeš knížku, chtěla bych ji číst

Cecilka Básně » o Lidech

Anotace: ...ano, jsou mezi vámi tací... :o)

Až napíšeš knížku, chtěla bych ji číst,
list za listem projít, přitom v duchu vědět,
že je mezi slovy spousta krásných míst,
která dokreslí a stvoří procítěné...

Až napíšeš knížku, chtěla bych ji číst,
držet v ruce dítě myšlenek a snění,
hýčkat každou stránku, jak když z ptačích hnízd
přistane ti v dlani zázrak ochmýřený...

Až napíšeš knížku, chtěla bych ji číst,
do trávy si sednout, příběh nechat vonět
a pak mlčky díky kamsi k tobě říct,
tenhle dar se totiž rovná živé vodě...

tak až napíšeš knížku...
Publikoval(a): Cecilka, 28.5.2013
Přečteno (94x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jirka Chrastina, gogol, modrá, Kytka62, Robin Marnoli, děda včela, Retor

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti