Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

(:-))..Fidlibus a tak

(:-))..Fidlibus a tak

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: o čertíkovi,trpaslících Rusalkách atd...pro děti

~~~****~~~
Čertík Fidlibus.
*****************
Malý čertík Fidlibus
ráno zmeškal autobus
do Čertové Kominice,
prý tam byla veselice.
Jo,čerti se tam ženili
už minulou neděli,
od komínu ke komínu
pak vesele lítali.

Čert,ten sedí na voze
druhý zase na koze
spolu do pekla si jedou
cestou hloupé řeči vedou.
Proč tak čerti blekotáte?
Copak cestu nepoznáte?
Poznali.A za chvíli
do pekla se spustili.

Tak skončila veselice
u Čertové Kominice
prý z nebe štěstí pršelo?
To věřit se mi nechtělo.
Čerti v pekle zatopili
pod kotle si přiložili.
A pak lehli a spali
jak ti broučci.Ospalí.
__________________

Pentličky.
***********
V naší vodní tůňce
jeden vodník žije
má zelené oči
všechno pozoruje.

Večer sedá na vrbě
při měsíčku zpívá,
váže si tam pentličky
rád se na ně dívá.

V tůňce rostou lekníny
Rusalky tam tančí,
jak se leknín utrhne
tak Rusalky brečí.

Rusalko už neplakej
leknínů je dost,
ty pěstují vodníci
Rusalkám pro radost.

Rusalky pak vodníkovi
nažehlily pentličky
a na jejich tvářičce
už nevidíte slzičky.
______________

V čepici.
**********
Ti dva malí trpaslíci
nosí obrovskou čepici
s velkou modrou bambulí.
Vždycky se v ní překulí.
Trpaslíci kutálí se
po cestě a už jsou v lese
a tam aby se nebáli
tak do čepic se schovali.

V trávě jsou dvě čepičky
kde vykukují nožičky,
nožičky dvou trpaslíků
kteří mají ale kliku.
Trpaslíci se diví
že jezevec je nevidí,
jak se setmí domů jdeme
sem už nikdy nepůjdeme.

Trpaslíci se vraceli
jednu čepku zapomněli
bez ní domů nesmíte,
je v borůvčí.Vidíte?
A tak oba trpaslíci
utíkají pro čepici.
Ať se máma nezlobí
tak borůvkou ji ozdobí.
__________________
____________
Publikoval(a): Květka Š., 26.5.2013
Přečteno (226x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Linzerka

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 11:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti