Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lípa v poli

Lípa v poli

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Jen tak ... pro radost

Za vesničkou, trochu v poli,
stará lípa hrdě stojí,
slavíček své trylky pěje,
vánek listím lípy chvěje.

Pod tou lípou je lavička,
mnoha lásek svědkem je,
to když ty dva v roztoužení,
vřelá slůvka vzrušuje.

Ta je tolik okouzlují,
něžné vzdechy vyluzují,
byla pannou a už není,
oba cítí těla chvění.

Slavíček své trylky pěje,
listy lípy šveholí,
nové lásce štěstí přeje,
raduje se okolí.

Za vesničkou lípa stojí,
pod ní stará lavička,
dnes tam chodí zavzpomínat,
dědeček a babička.
Publikoval(a): děda včela, 24.5.2013
Přečteno (414x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Castly-Roman Propper, lénuška, Sluníčko1, Krokyno, gogol, ZENITZERO666, Retor, NikitaNikaT., Kytka62, Cecilka

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 00:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti