Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Král a královna

Král a královna

Moog Básně » Balady, romance

Anotace: Král s královnou byli smutní, něž našli se a do sebe zamilovali..

Tam za sedmero horami,
za sedmero řekami,
stojí velké království,
zahlceno vránami..

Tam starý král vládne,
bez královny je smutný,
po zlatém jablce mládne,
kde šašek u dvora je nutný.

Tam za sedmero lesy,
a za sedmero údolími,
pořádají velkolepé plesy,
a radují se s poddanými.

Kde královna panuje,
bez krále nešťastná jest,
obrazy na rozveselení maluje,
všechny problémy musí sama nést.

Královna s králem potkali se,
na projížďce kolem jezera,
ihned do sebe zamilovali se,
a byli spolu až do večera.

Král požádal ji o ruku,
na jednom krásném plese,
potlesk lidí nadělal hluku,
královna vše již sama nenese.

Žili spolu šťastně až na věky,
dnes u jezera mají hrob,
je to již příběh středověký,
byl to krásný pár všech dob.
Publikoval(a): Moog, 20.5.2013
Přečteno (257x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hakuna, Retor, děda včela, GAIA77, gogol

Spodek

Stránka generována 18.10.2024 11:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti