Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

454. jiná země

454. jiná země

"Pamatujete
jak před sto lety
na jedné zaoceánské lodi
jsme čekali na naši budoucnost?
Barevné oblečení
budilo pohrdavý pohled
a jména jako Gucci a Armani
připomínala jen pocit chudé Itálie..."

"Ano, ale...
dnes je jiná doba...
...a tohle je jiná země"

Byla tajemná a já se cítil
jako bych poznával arabský svět.
Chtěl jsem s ní zakotvit
u ostrova plného emocí
a pak
skloněn jakoby v modlitbě
nabídnout své srdce jako dar.
Místo toho
promnul jsem čajové lístky v ruce
a přivoněl k vůni dálek.

Byla schoulená na pohovce
a chvěla se jak poslední vločka
před přilétajícím Jarem...
...krajina prázdných kaváren
pozvolna rozsvěcela své pouliční svíce.

Jemně jsem pohladil květ,
v ruce pramen vlasů
a v malém divadle uvnitř mého světa
se rozevlál tichý vánek
a přivál svěží vzduch.
Publikoval(a): Robin Marnoli, 19.5.2013
Přečteno (136x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: lénuška, Cecilka, Květka Š., Psavec, gogol, Mochomůrka

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 00:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti