Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nostalgie

Nostalgie

V pavučinách snů
nevnímat strach

jen se občas prohlédnout
v zaprášeném zrcadle
uznat
že kolem je jen iluze a klam


vrátit se k starým knížkám co nikdo nechce číst

vrátit se k magnetofonovým páskám

vrátit se k psaní na ušmudlaný papíru list

vrátit se k hledání múzy v nekonečný tmách

v hledání
sebe sama
tebe
NÁS

usínat při rozsvícených svíčkách
a pomalu vášní chladnoucího těla

přemýšlet na lavičkách
jež dávno zeleň opustila

stejně jako stromy nad nima

koukat se když blýská
skrz rozbité žaluzie

bdít do brzkých ranních hodin

a snídat čerstvé povětří

sbírat
střípky poezie

do herbářů
co se dříve stačí roztrhat

...
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 15.5.2013
Přečteno (72x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Andymio, bera, Květka Š., Puris

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti