Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Umíráme životem

Umíráme životem

Umíráme životem,
ožíváme smrtí.
Živíme se nesvárem,
vrahové jsme dětí.
Smrti už se dočkáme,
život náš už končí.
V tělech se teď mačkáme,
za chvíli to skončí.
Jsme jenom síla životní,
ta pradávná síla v ní.
Než budem samotní,
uplynou stovky dní.
V krvi je síla,
to je ta dávná moc.
Umřela víra,
přišla teď dlouhá noc.
Vedeme válku,
proti tomu stínu.
Nalij si kořalku,
odolej splínu.
Úsměv a radost,
světla jsou hájemství.
Dobru je zadost,
mít malé tajemství.
Usmíváš se bez důvodu,
usmíváš se jenom tak,
nemáš ale ani vodu,
zabije tě brzo rak.
Publikoval(a): eurius, 14.5.2013
Přečteno (64x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mochomůrka, bera

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti