Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Velkej historickej průser

Velkej historickej průser

ZENITZERO666 Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Ačkoliv je text London Calling od The Clash kapku o něčem jiném, tak mě přesto inspiroval napsat zrovna o II.sv. http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/the-clash/london-calling-91449

Válka volá jde z ní strach
na tvé naděje pad prach,
vše je skryto ve hvězdách
jde z toho po zádech mráz.

Smrt je strachu příčinou
nemůžeš se z místa hnout,
granát blízko dopadá
šrapnel letí přes záda.

Držkou v blátě třeseš se
nějak se přes to přeneseš,
vystřelíš a běžíš dál
než tě nácek oddělá.

Ignoruješ mrtvá těla
obraz zkázy - věčný zmar,
ještě třeba mnohých smrtí
než by se sám Hitler vzdal.

Normandie - Stalingrad
dva konce kam fašoun vpad,
dva systémy Němce zdrtí
ať zakusí smrti pach.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 12.5.2013
Přečteno (152x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti