Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zrána

Zrána

Mochomůrka Básně » ?nezařazené?

Anotace: Celý život chce jenom snít.

Z listu na list kapka stéká
nad ranní rosou usedla mlha,
chvíli koupe dech v jehličí.
Pojď, s rukou na nohách bříz
nevidíš, zakopáváš, padáš do travin
zpívej s čápem
co klape mu zobák jako starý dřevák
sýčkuj do temnoty teplého měsíce
svitu úplňků bohatých nejvíce
namaluj kosí pařátku do říčního písku
políbíš maliník čelem trnovník
opatrně našlapuj v patě máš toulavou třísku
usíná s hlavou na kameni
ještěrčím sykotem kolíbaný.
V louži odráží se celý svět.
Publikoval(a): Mochomůrka, 10.5.2013
Přečteno (50x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, stix, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 27.11.2024 05:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti