Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Toulání

Toulání

Cecilka Básně » o Přírodě

Anotace: ...s jarem to ani jinak nejde...

Toulám se…
slyším, les si zpívá,
vyrovnává mi vědomí,
slova písně se vytratila
a přesto…tolik rozumím…

Toulám se…
cítím, louka dýchá
výdechem k mému nádechu,
tolikrát už mne oživila,
mám pro ni…moře doteků…

Toulám se…
voda žízeň hasí,
dodává sílu znovu jít,
nechá průzračné stopy krásy,
takže…se musím poklonit…

Toulám se…
vidím náruč skalní,
dravce a jejich létání,
obydlí lidská před zbouráním
i ta, kde láska k rozdání…

Bohatství
v každém toulání…
Publikoval(a): Cecilka, 7.5.2013
Přečteno (287x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: beautiful2903, godhand, gogol, stix, NikitaNikaT., Kytka62, děda včela, modrá

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti