Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zkouška života

Zkouška života

stix Básně » ?nezařazené?

Anotace: Dnešním maturitním testem skončila pro mě povinná školní docházka. Přeju i ostatním maturantům, ať to zvládnou se ctí a dostatečným počtem bodů. :)

Těžké je zadání, intelekt nestačí.
Neznalost a flákání, spolu to roztáčí.
Konec se blíží, naděje umírá,
oči se klíží, soustředěnost zkomírá.

Vymezený čas doznívá, nastává zápletka,
celý svět se točívá, jak opilá baletka.
Již zbývá jen naděje a v sebe důvěrka,
však se nic neděje, je to jen prověrka.

Prověrka na konec, té školní docházky.
škola zvoní na zvonec, jsou to jen otázky.
Všechny ty otravné testy, nadosmrti zmizely.
Užívej člověče život, vždyť si téměř dospělý!!
Publikoval(a): stix, 6.5.2013
Přečteno (75x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., děda včela, Cecilka, 11ka, Kytka62, a1ička

Spodek

Stránka generována 1.11.2024 05:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti