Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jarní chvilka

Jarní chvilka

Přelomím plátek tulipánu
a nad ostřím barev vzlétnu,
roztančený vítr kdesi v stromoví
do rukou bere Panovu flétnu.

Po dešti tak zvláštně voní vzduch,
mramorové schody pnou se do dáli,
pro panenský šat třešní a jabloní
i hladové paprsky zaplály.

Střípky tónů spadly mi do dlaní
v něžně pestrobarevný karneval,
den tichou touhou všechnu krásu
do truhlic s poklady uschoval.
Publikoval(a): Lugilla, 28.4.2013
Přečteno (343x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Mochomůrka, NikitaNikaT., modrá, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti