Kéž by to byl sen..
Kéž by to byl sen..
Anotace: Jako dítě jsem počítal ovečky před spaním, abych přestal myslet na jiné věci, uklidnil se a měl hezké sny.. Kéž by některé věci byly jenom sen..
Jedna ovečka, druhá ovečka, třetí ovečka..
...již všechno upadlo do spánku, jen já ještě bdím.
Myšlenky honí se hlavou jak stovky beránků,
ty beránky si dneska nepotřídím.
Pobíhám tam a sem, beránky scháním dohromady,
je to plýtvání časem, nikdy je nezavřu do ohrady.
pětačtyřicátá ovečka, šestačty...
... ocitám se v temnotě, dříve tu přece byl svět snů.
Tápám v té nekonečné prázdnotě, zůstanu v ní uzavřen
do konce svých dnů.
S výkřikem se budím...
...a rukou šátrám po své milé, vedle níž o víkendech usínám.
vyděšená však nastala chvíle, nikoho tam nenalézám..
Snažím se vzbudit z téhle noční můry, musí to být jen sen..
Však slunce už shlíží na mně zhůry, za okny probouzí se den..
Publikoval(a):
stix, 14.4.2013