Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jaro vítej

Jaro vítej

Zima končí, ustupuje,
mění se i kraje ráz,
zbytky sněhu rychle taje,
jaro přišlo mezi nás.

Vítej jaro, jaro krásné,
tvoje ráno je úžasné,
navzájem se usmíváme,
pohodu už zase máme.

Lidé mají jaro rádi,
ač staří jsme, nebo mladí.
Rychle všechno uklidit,
čisté jaro chtějí mít.

Na louce už slunce laská,
skromná malá sedmikráska,
též tam raší země klíč,
pěkně žlutý petrklíč.

Vše již kvete, všechno zpívá,
u potůčku kvete jíva,
žabka skáče do rybníka,
její druh tam na ní čeká.

Skřivánek již také vrzne,
i když občas ještě mrzne,
hospodáři zvěstuje,
že to jaro už tu je.

Oschnou rychle všechny meze,
už i láska na nás leze,
milovat v přírodě je krásné,
za svitu hvězd a noci jasné.

Tak už jaro rychle poběž,
pranostiky vůbec neřeš,
ať vše je zelené a barevné,
jen tak jsi jaro kouzelné.
Publikoval(a): děda včela, 12.4.2013
Přečteno (1119x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor, Martin Havlíček, Kiwi-Alone, Cecilka, gogol, modrá, Kytka62, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 18:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti