Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Padající hvězda

Padající hvězda

Soptík 13 Básně » o Přírodě

Anotace: Nechť svítí na cestu všem dobrým lidem a splní tajné přání...

Kouzelné perutě proplují nocí
prach se tiše rozvíří
ta hvězda má strach,
měsíc má ve své moci
vše, co klidně spí
a nehýří
touhou snů.

A přesto se ta malá hvězda bojí
sestoupit pomalu z oblohy.
Proč má strach?
Že by snad spadla někomu pod nohy
nebo přistála ve skalách?

Ale vždyť už padá
a já smím si něco přát,
tak ať ta hvězda, skromná, malá
neuhasne v němých tmách,
ať svítí mi paprsky naděje
nezemře,
ale zahřeje
a rozsvítí celý svět.
Publikoval(a): Soptík 13, 12.4.2013
Přečteno (328x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti