Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cesty myslí světem

Cesty myslí světem

Alkin Básně » ?nezařazené?

Anotace: Sna se bude líbit. Má osobní lyrika se snahou reflektovat udáosti kolem mne.

Noční orchestrál

Na oponě nočního divadla
světla se rozsvítila
smích letěl černým snem
My jdem! My bubnujem!

A zpěvy meluzín
hrál orchestrál

A kvartety violin
hrál orchestrál

A pocity vin
Bál se,noční bál

Bál stromů a kanců
bál se člověk, bál
bál hájů i srnců
hrál orchestrál


Invaze

Á raz, Á dva
noha nohu mine
dupají a kráčejí

Á levá, Á pravá
šlape se tráva
šlapou se práva

Á levá, Á pravá
město a barikáda
zastavit a stát

Á raz, Á dva
na třetí pal
student zařval


Apokalypsa

Pírko anděla asi letělo
ve víně i nevině
na zemi tělo leželo

Bez křídel
Bez dechu
Bez kouzel
Beze strachu

tam na chodníku
tam u patníku

pohozená cigareta u popelníku
ohořelá, dokouřená, tak osiřelá
připomínající mrtvého anděla

Otrhanec

Oči cín a vlasy měděné
ruce ocel, svaly železné
bez citu bez srdce
chůze starého slepce
jež ztratil svoji hůl
Ztracen mimo úl
osamělá včela času
cestuje bez kompasu
bez map s přesností
nesmrtelný tulák věčnosti


Očistec

Očistec duše alkoholika
ráno svítá, duše prokletá
pohyby ručiček, tikající do kolika
tělo se v křečích zmítá

Sklenka světa vylitá, vypitá....

Bezesné noci strávily květ
života květ, sklenky svět
Ranní očistec čas na zpověď
Napsat závěť, pozdravit známé
sklenkou času, čas se láme

Láme se, až se zlomí
v kostele zvony zvoní...


Náš Kolotoč

Točil se točil kolotoč
nikdo neví kdy a proč
točil se točil rychle a víc
až nezbude vůbec nic

Ani planeta, ani děti
Ani lidi, ani smetí

Točil se točil bez nás sám
na otázky kolotoče se vás ptám

Co křesťanství a co Islám?
Co Havel a Co Saddám?

Točil se točil a bude dál
bez nás poddaných
náš pan král.

Hledání

Stíny zakryly lekníny
pocity vin a hodiny
měřící lidský čas

I duši tvou
kráčíš temnotou
Pro slunce jas
kráčíš krajinou

Po pláních myšlenek
Po stráních vzpomínek
Po bouřích emocí
Po bezesných nocí

Kde proroci z moci
jim pevně svěřené
vaří víno z noci
pro své poddané
Publikoval(a): Alkin, 7.4.2013
Přečteno (49x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti