Zpátky v čase
Zpátky v čase
Anotace: Reakce na román držitele Nobelovy ceny, Borise Pasternaka - Doktor Živago.
Viděl jsem mrtvé koně,
pláně nasycené jejich krví
muž hřál puškou maso ženě
jejíž syn byl mrtvý
viděl jsem vagóny vlaku,
padesát lidí na deset metrů čtverečních
k jídlu na den jedinou veku
nesčetně žen vysvlečených
viděl jsem starce a děti,
co o žhavý kov si ruce hřáli
ochutnal jsem slzy matek,
co za kus chleba
pro svoje dítě,
co za kus chleba
by život daly
Publikoval(a):
Václav Alexa, 31.3.2013