Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

*Krasavice :-)

*Krasavice :-)

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: aspoň ta první,jarní už by tu měla být..:-)

Čtvero krasavic

Mít z dešťů závoj a z mlhy šat
co jiného si může ta sychravá
ta podzimní přát?
Snad jen krásnou barvu listí
to má podzim přece jistý.
To bílá,
zimní,má plášť z hranostaje
na co se podívá hned zmrzne
a neroztaje
od ledu a sněhu je celá třpytivá
na rampouchy zní hudba vábivá.

Pak přijde jarní,má plné ruce práce
to co probudí,dá se do tance,
ta naše nejmladší
kam nožkou šlápne to rozkvete
každému s tou jarní je líp na světě.
A hřejivá ta letní,ta sluneční
má něžný závoj z vánku
a v sukničce krásné duhové
tancuje pod jabloní na záhonku...

********************
****************
Publikoval(a): Květka Š., 25.3.2013
Přečteno (157x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., modrá, děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti