Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

433. Mladý had na ženění

433. Mladý had na ženění

Robin Marnoli Básně » Říkanky

Anotace: ... (vznikala na dvakrát, proto má starší číslo,dokončena včera) ... věnováno Zosie a Maciekovi

Utekl nám mladý had,
že by prý chtěl svůj stav změnit,
"Já mám touhu milovat,
už jsem zralý, chci se ženit."

"A kde najdeš partnerku?"
Ptám se trochu podezřele.
"Podívám se po venku."
Odpovídá hádě směle.

Dobře tedy, ať to zkusí,
nechci nad ním panovat,
když hormony se v něm dusí,
snad nebude litovat.

Proplazil se do zahrady,
ke stočené hadici,
pozoroval její vnady,
očka má teď svítící.

A hadice zklamala ho,
tváří se jak gumová,
nemá zájen, ignoruje,
tak se dáma nechová.

Zklamaný, svěšenou hlavu,
v depresích pak zadumán,
vážně potřebuje holku,
a být někým milován.

Tak jsem ho vzal zpátky domů,
pak šel koupit užovku.
To je změna u sta hromů!
Přednáší jí "křídlovku"

Pochopil jsem, že i hadi,
nemohou žít bez lásky,
s radostí teď pozoruji,
propletené ocásky.
Publikoval(a): Robin Marnoli, 24.3.2013
Přečteno (347x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jirka Chrastina, Martin Havlíček, Květka Š., NikitaNikaT., gogol, děda včela

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 22:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti