Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Loučení

Loučení

Soptík 13 Básně » Smutné

Anotace: rozloučení s velkou láskou

K nohám položil mrtvou laň
a potom odešel.
Ve vzduchu cítil "zůstaň"
osudný den nadešel
snad příliš záhy.

Jediný petrklíč na polštář
s láskou věnoval
za krátký čas odkryl svou tvář
a pak se vzdal
svému osudu.

Duše už tolik nebolí,
jen srdce zahřívá se.
Na louce, v lese i na poli
vzdávám se němé kráse
z několika dní.

Až příliš moc jsi mě naučil,
abych zapomněla.
Ke hvězdám šeptám děkuji,
jsem jen víla osamělá,
jež bloudí po světě
a hledá lásku.

Bůh nedává každému stejný díl,
snad proto ta duše strádá.
Možná chci, aby ses probudil
vím, že netoužíš ukázat záda
Ty jen musíš jít.
Sbohem .....
Publikoval(a): Soptík 13, 19.3.2013
Přečteno (219x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Lugilla, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 07:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti