*Žila byla
*Žila byla
Anotace: jedna trochu drzá veš
~Ž~I~L~A~~J~E~D~N~A~~V~E~Š~
.........................
Vší silou se drží veš
co si sedla na tvou pleš,
má to jako klouzačku
nezaplatí,ni kačku.
Veš si sedla na zadeček
sjela dolů ten kopeček,
o ucho se zastavila
toho s pleší polechtala.
Chytit mě však nemůžeš
usmívá se mrštná veš,
drží se svou silou vší
že pozve další,přemýšlí.
Do okolí vyšle signál
její všivák hned se přihnal,
teď tancují si na pleši
a to pána netěší.
Do lavóru strčí hlavu
všivák říká...si zaplavu,
veš ta se však utopila
plavání se neučila.
A jaké z toho poučení?
Nevynechávej učení,
vždyť i škola plavání
ti život někdy zachrání.
~J~É~
~~U~Ž~~V~E~Š~~N~E~Ž~I~J~E~~
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Publikoval(a):
Květka Š., 15.3.2013