Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vyhaslá louče

Vyhaslá louče

Soptík 13 Básně » Deprese

Anotace: samota - smutek - deprese

Ve svých myšlenkách vidíš strom
je holý - listy mu chybí,
ve Tvých myšlenkách je vichřice a bije hrom
ve Tvých myšlenkách něco chybí
je to ON ?

Díváš se kolem a lidí neubývá
stále jsou tady a přitom je v nich tma,
přestáváš slyšet a v dálce někdo zpívá
zase Tě obklopila samota
....ač nikdo nepochopí, Ty pravdu znáš.

Proč někdo projde snadno vichřicí
a jiný se bahnem vláčí
proč touha je svící hořící
a Ty jen vyhaslou loučí
jež dávno přestala hřát?

Nechci už růže a nechci už smích
já vyhrát můžu souboj o vládu světa.
Mám strach, že žít je velký hřích
na skále nejvyšší je poslední meta
a já nevím, zda sílu mám -
- dojít až tam
kde cesty končí
a začíná dospívání...
Publikoval(a): Soptík 13, 15.3.2013
Přečteno (160x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti