Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Představivost

Představivost

Mozaika skla se zatřpytila
v průvanu roje provinilých hvězd,
umělec v nás…
tichou touhou na tělo maluje;
přes čelo stéká perleť lastur
vůně, dotek Orientu.

Dlouhé copy závěsů
pevně obtočily paže,
srocení životaschopného dechu
protáhlo se klíčovou dírkou.

Panující síla zaclonila břeh,
úlomky veršů v knihách,
vyschlé rty pouště
obtiskly svá znamení na stehna ;
přes čelo stéká perleť lastur
vůně, dotek Orientu.
Publikoval(a): Lugilla, 12.3.2013
Přečteno (249x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Jin&Jang, modrá, děda včela, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 03:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti