Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jedna chytrá

Jedna chytrá

Kateřina Svobodová Básně » ?nezařazené?

Anotace: Třeba (se) poznáte... :-)

Jedna chytrá


Ptám se sama sebe,
zdali víš-li, že víš,
a právě tím spíš
hraješ si na pitomce.

Jsi, člověku, chytrý,
poněvadž hraješ hlupáka?
Či snad jsi tupý a hloupý,
když předstíráš chytráka?

O chytrosti mám pochybnosti,
neboť lidé vědí příliš a dosti,
aby odhadli správně příležitost
a zkoušeli za sebou spálit most.

Znám tolik duší z lidu,
z nichž kdekdo ční z davu,
však mnohdy mínění jedince
chtělo by pěkného lepance!

A je-li mi milý tupý chytrák,
který myslí, že moudro zhlt?
Ne, tak tomu není ani za mák,
neb milejší je mi poctivý blb!
Publikoval(a): Kateřina Svobodová, 12.3.2013
Přečteno (63x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor, Martin Havlíček, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 22:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti