Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hnědý/rudý

Hnědý/rudý

ZENITZERO666 Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Spíše než básnička by to měl bejt text s rozvernou satirycky kousavou melodií.

Vystřelila pravice
k pozdravu sieg heil
zatnula pěst levice
káže práci zdar.

Stalin - Hitler jedna ruka
pleskla pěst o dlaň
svět zažije pěkný muka
však i hlad je zbraň.

Polsko bylo rozděleno
dvěma kretény
oba dva to pěkně hrotí
jsou to extrémy,

Slovensko si založilo
samostatný štát
na naší zem uvalenej
byl protektorát.

***
Jó to tenkrát
v čtyrycátom pátom
když nám Plzeň
osvobodil Patton,

na stráních Petřína
šeříky voněly
a my jsme pra-nic
tušení neměly,

že to číslo na tanku
značí počet let
kdy se naši "bratři"
opět vrátí zpět.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 8.3.2013
Přečteno (131x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, bera, Martin Havlíček, děda včela

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 02:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti