Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zahrada

Zahrada

Na samém kraji fantazie
srdce překrásné zahrady bije.
Altánků patnáct po obvodu stojí,
bílou barvou a břečťanem se strojí.
Ve prostřed rozkládá se jezero stříbřité,
hladinu má jako z ledu a sněhu ušité.
Lesklé vlnky odlesky házejí
a víly do vody lekníny sázejí.
Zlaté blatouchy plazí se po březích,
vřes, levandule a kopretiny rostou na mezích.
V zeleném lese se mlha vznáší
a na bílé lilije se motýli snáší.
Po šedých oblázcích kopyta jednorožce zvoní,
jeho překrásná hlava se zvedá k větvím jabloní
a jeho oči, ty mě volají.
Publikoval(a): Kristýna Chaton, 7.3.2013
Přečteno (351x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Týna., Klára Ledocteur

Spodek

Stránka generována 18.10.2024 11:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti