Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pod zámkem

Pod zámkem

Uzavřená
v šatních skříních
svázaná a škrcená
květovanými kravatami

za shnilými šaty
schovaná
ve svých obavách
nikdy nepolíbená světlem

zrozená pro temnotu
žijící v tmách

občas mimo
díky naftalínu
co nachází se v levé dlani
jen tak se ze země ramínek
vysouká

na chvíli...

jednou
až se dveře otevřou
sluneční paprsky pošimrají
nos i tvář

stín
kterým je nasáklá navždy zmizí

a pak...

bude se smát
tam venku
s vůní šeříků a kopretin

a za 100 let
do skříně též svou dceru
ZAVÍRAT !!!
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 7.3.2013
Přečteno (68x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Andymio, Martin Havlíček, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti