Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hledání krmelce

Hledání krmelce

El Vuelta Básně » o Přírodě

Anotace: Zima se žení

Stromoví lípy opadané podzimem
vznáší se v jemných obláčcích sněhu
Zachumlal se jezevec do strmého břehu
stráně

Dává si čaj s rumem
Prosinec skáče jako jelen ke krmelci
Na omšelých nástupištích
jako vlaky v ranci

Padají lišky strakatým jmelím
Hřiby kladou se spát pod mez
Paprsky šimrá lehce do žeber
(Do potoků nelez.)

Vzdálené kopce sněhobílé kapesníky
Děti hrají si na četníky
Drak nechtěl a vzal ho mráz
co snáší krutý ráz
země
Publikoval(a): El Vuelta, 20.2.2013
Přečteno (218x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Robin Marnoli, Květka Š., Lugilla

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 15:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti