V cizím světě
V cizím světě
Anotace: Ovládnuti pesimismem kráčíme cizím světem...
V cizím světě
Píšu malou reagenci
na ten dnešní svět,
nedělám to pro legraci,
změnu, tu chci hned!
Jsme to ale histrióni,
bez omisí – všechna čest,
smutek není obligátní,
tož hrajem jej na vlastní pěst.
Prožíváme anabázi,
něco jako bušidó,
přesto nám však cosi schází
- prvotřídní komando.
Nevěříme v bellevue,
na místo činů stavíme alibi,
přitom je to všecko déjavu,
neboť lidé jiní zkrátka nebyli.
Jsme jako velká recepce,
kde naviguje nás decepce,
občas zaboduje protekce
a cizí není nám ni korupce.
Prominentům v budoárech
tak jednou předvést nelsona,
slušné vtipy o komárech
a nýmand? Taky persóna!
Na člověčí pesimismus
snad sepíšu katechismus,
dívej, jak z nepatrné brízy
vzniká vír ničící silné břízy.
Všichni jsme malí nomádi,
co však nirvánu našli by rádi,
být kamarádem není po chuti,
tedy hr do sebe, konkurenti!
Publikoval(a):
Kateřina Svobodová, 11.2.2013