Nedívám se lháři do očí
Nedívám se lháři do očí
Z povzdálí jen útrpný střechýl
co se vlastní vahou tříští
Defilé naduté hlavohrudi
Hle císař je ochlupený
Ale zblízka –
trny žihadla bezuzdné jícny
diktátorsky vyleštěný chitin
A zatímco lež
se štičím tancem svíjí na parketu
skrývám v předsálí
svá vystydlá odhalení za zády
Štítím se pohlédnout zpříma
přenechávaje leprotika
matkám Terezám
Publikoval(a):
qala, 9.2.2013