Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Poslední noc

Poslední noc

Večer
když ulehám do své postele
zatahuji hedvábné záclony svého vědomí
do prázdného domu
pomalu vniká stín
jen sklenice tři dny staré vody
na nočním stolku
a prášky
co mi v lékárně nechtěli dát

poškrábáná deska na gramofonu dohrává
zpěv kostlivců
cítím blíž a blíž
hlas posvětí mě k sobě čím dál hlasitěji volá

dívám se na ruce
na čáry
co teď jasně svítí
dlaně plny jizev od pomyslných dýk

v klidu
nepropadám panice
v koutě se krčí už jen mé duše stín

a co bude dál

OTAZNÍK
...

venku
tma tmoucí

tma jako oceán

tma zhaslých lamp a uhašených loučí
...

možná za pár hodin
až budou kapky svítání kapat na okap
naposled se podívám do nebe
a marně zamaskuji slzy na své tváři

celý život trávíme čekáním
a při odcházení
nejedno zjizvené srdce
perlami naposled zazáří

a zmizí....
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 8.2.2013
Přečteno (97x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, deca, eriosma, Květka Š., Retor, J's .., Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti