Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

409. Roztřepené lano

409. Roztřepené lano

Robin Marnoli Básně » o Lásce

Anotace: měl bych se oprostit od rýmů (upřímná rada),ale píšu málo poslední dobou zavázaně,právě zavázané věci se mým přátelům líbí více... dávám tedy pokusně jednu z mnoha rozvázaných zase a nechám to na čtenářích, komu se nelíbí, nechť přijme mou omluvu:-) RM.

Učil tě skákat ze schodů
a taky
a taky květiny v akváriu pěstovat
listovat rybkama ve výloze...

Chutnal jak sklenice uzrálého vína
a oči mu hrály paletou barev
na talíři
bez příborů

Byl to obraz malovaný dětskýma rukama
ty tahy jeho srdce...
prostě galerie pastelek

Jenže jsi se chovala jako struhadlo
...někdy se to hodí
(třeba při vaření)
ale na srdce ne
(i když je zdobené)

A teď tu je holčička s copkem
v pokleku
pokreslená černou linkou

Žluté světlo s třásněmi prasklo
zbyla jen kůrka chleba
kterou žmouláš mezi síní
a komorou
Publikoval(a): Robin Marnoli, 3.2.2013
Přečteno (193x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: bera, Martin Havlíček, Marcone, Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 04:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti