Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

160. Klavíristka

160. Klavíristka

Robin Marnoli Básně » Smutné

Anotace: ..tato už je léta stará, v Pc je datována 2007, je ale myslím papírově ještě starší..tak ze šuplíku:-)

Oči její svítily leskem safírů,
když vložila prsty na klapky klavíru.
A já v první řadě usedl,
abych uslyšel tóny jejího srdce
a vychutnal všech skladeb styl.



Pak, když konec nastal hraní,
poslal jsem vám krásná paní,
puget růží čerstvě trhaných,
provoněných večerní rosou,
a tělu šel jsem spánek dát,
o tónech bude se mi zdát.



najednou přišel zlom -ten led a mráz,
a ve všech novinách se psalo,
a po nárožích parte vlálo,
a ve mně provalila bolest hráz.



A tu noc se mi dokola zdálo,
že zabili otci syna,
a on vyčítal si,
jeho že to pouze vina,
byť nemohl za to ani málo.



Její hlas žije v nás dál,
a máme srdce pro ni,
jako ona vydávala pro nás.



Však tvrdou skutečnost do nás vítr vál,
když do týdne hrobař náhrobek vytesal.
Publikoval(a): Robin Marnoli, 2.2.2013
Přečteno (126x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Cecilka, Kiwi-Alone, modrá, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 07:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti