Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slova nevyřčená

Slova nevyřčená

James Libustka Básně » o Lásce

Anotace: ..........

v očích touha
ochutnat ovoce nepoznané
které za ploty dozrává
a každý den stále více voní
tak jako rajská zahrada
v níž rozkvétá přítomnost

a paže lačné dotyků
té něhy spící v saténu
po které dlaně jako vlna
jen vánkem pouhým hnaná vpřed
k cíli jenž padá za obzor
kde skryta snad i budoucnost

však na jazyku zůstává pár slov
s chutí vřelého citu
jenž jsou znovu a znovu
polykána v trapné ticho
v nemž rozplynou se
a nasytí hladovou minulost

ta slova nevyřčená
tíží mé nitro jako kámen
pod nímž srdce jen stěží bije
a naděje se v mysl nedostává
zrovna teď
když ji potřebuji
když duši mou plní lítost
Publikoval(a): James Libustka, 30.1.2013
Přečteno (343x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: richie., NikitaNikaT., Martin Havlíček, Retor, Lugilla, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 04:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti