Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Skrýš pod večerem

Skrýš pod večerem

Z otevřeného vikýře pohlédla jsem
na komíny pokřivených domečků
a opuštěná netopýří křídla,
jež smáčí svou korunu nad mraky.

Po obloze povaluje se medvídě
jako nenápadný špeh zatemnění,
i tlustý pavouk v hebké sítě
své mrtvolné milenky přioděl.

Červenec odhazuje tkané vějíře
aby listopad rozklenul se přes obzor;
dým při porostu lip a bezů
halí své choré postavy do rubášů.

Chladnoucí hodina čechrá mi vlasy;
na čela lidí hluboce spících
sloupce nevlastních tužeb přikládám –
svobodné v předurčení…
Publikoval(a): Lugilla, 29.1.2013
Přečteno (304x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, modrá, Květka Š., qala

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 15:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti