Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Myšlenkově reálná

Myšlenkově reálná

NikitaNikaT. Básně » o Lidech

Anotace: Tohle dílko je inspirace a myslím, že každý má na výběr. A každý raději vezme pravdu, aj za cenu bolesti. Nikdo nechce žít ve lžích, slzách, nebo domněnkách. Je to každého věc. Nechť každý je dál strůjcem svého štěstí...

Svou tvář přede mnou skrývá,
před pravdou utíká, snad se bojí,
přesto se sem na mě denně dívá,
čím svoji zlobu, či nenávist nakojí…

… není zlo, není válka, dobře víš,
pro lásku a pouto, je dáno místo
v mém srdci a pod ním je jeho skrýš,
vím, že i ty chceš mít ve všem čisto…

… tak proč otálet, za zády pliveš,
nejsem přítelem, ni kamarádkou,
sama sobě, popel na hlavu sypeš,
já ale vím, že nejsem žádnou hrátkou…

Čas letí, jako stádo splašených koní,
co bylo, už není, vše dopředu jde dál,
odhoď masku, pro pravdu, žij pro ni,
není vítěze, není královna, není král…

Láska je pouto, které je o citech
a těm lidé neporučí…
… zvláště touží-li právě po takové.

Jednou… střetnou se musíme.


… nebo žij dál svůj falešně
slastně bolavý svět,
plný polopravd, domněnek,
coby, kdyby…
… po nocích, chvílích slzavých.



Copyright © 2013 NikitaNikaT.
Publikoval(a): NikitaNikaT., 29.1.2013
Přečteno (179x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor, Psavec, děda včela, Martin Havlíček, modrá

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 04:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti