Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

*Paprsek

*Paprsek

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: tak září snad ta hvězda...neposedná...

Neposedná.
************
Jedna hvězda neposedná
na zem spadla z nebe
září jak paprsek světla
co vlétl do pokoje.

A potom z okna vyskočí
sukně se ji roztočí,
k rybníku si dotančila
ve vodě se namočila?

Dej si pozor hvězdo malá
to hladina tě oklamala,
nebe se ve vodě odráží
jen nad hlavou se rozzáří.

To mi noci ani nevadí
ve vánku tam vlny dovádí,
poprosím vítr ať mocně zafučí
za chvíli budu v nebeské náruči.

Nebe je zase plné hvězd
i ty co padaly vrátily se zpět?
Spočítat se stejně nedají
tak si znovu k zemi padají.

I když se to nezdá
to nepadala hvězda
ale třeba hvězdný prach
perseidy,leonidy nebo něco tak.

I ony splní nějaká ta přání?
Tak o tom nemám zdání.
Ta padající hvězda
to bylo jenom snění...
,,,,,,,,,
Publikoval(a): Květka Š., 22.1.2013
Přečteno (238x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., Martina Primová, děda včela, Robin Marnoli, Ružka

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti