Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na prvně-poslední pohled

Na prvně-poslední pohled

Globodecristal Básně » o Lásce

Anotace: Konečně jsem tě našla, a nenechám si tě vzít..

Slzy a úsměv přicházející z minulosti,
sen a procitnutí v předpovědi budoucnosti,
lásky promarněné ...
lásky ztracené...
v délkách dnů.
Duše živá leč nepochopená,
úsměvy zařivé leč nepravé,
hlava snící dnem oslepena,
Pouť po cestě nesprávné.
Nechť oči uzří to co hledají,
slepé dalekohledy pátrající v mlze.
Nebo nechť s nicotou se shledají
ba přec brzo je tuze...
Dny za dnem a týdny po týdnu,
mihl se čas jak bublinka ve vínu.
Oči tuze unavené a to srdce?
Uzavřené..

Pak jednoho dne, tys tu byl..
byls tu vždy, mněs tu zbyl!
Celý čas nepozorován,
Celý čas neprozrazen,
až teď na můj zrak...
Ty oči se zastavily,
cíl teď náhle stanovily.
Víra obnovená v křik se obrací,
Sebe samu neztrácí.
Publikoval(a): Globodecristal, 19.1.2013
Přečteno (170x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Retor, Lugilla

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti