Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bez třetího svátku

Bez třetího svátku

LinguaClara Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Dvě básně, které spolu souvisí nejen obdobím, kdy byly napsány...

24. 12.

Kolem císaře všech řek
Projdu se
V neviditelné krajině
kterou zpívá mlha
Polopouští
Celou z andělů
Nad kolčavími hnízdy
Poletím
Dětský křik mne provede
Říší zlatých řetězů
Je Štědrý den
Nepřesně 16:23
A pod okny hladí
Sáně
>> Arabeska, otče Nile <<

25. 12.

Projdu se polopouští
Pod měsícem v říjnu
A flanelovým mořem
Poběžím
>> Arabeska, kdokoli! <<
Zazpívám Ti
Dorotka bez červených střevíců
Klopýtá
Kolkolem baněk
hořících asfodilem
>> Ru, carissime <<
Volajíce červánků
Publikoval(a): LinguaClara, 16.1.2013
Přečteno (230x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: bera, Lugilla, Retor

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 06:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti